Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е свикал спешна среща

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е свикал спешна среща
Коментари Харесай

Тревогата заради китайския вирус не намалява

Президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи, че е свикал незабавна среща поради китайския вирус, съобщи БГНЕС.
" Просто всички наши прелестни институции, които работят в тясно съдействие с Китай, ме осведомиха за епидемията, породена от ковид в Китай. Ще продължим да следим събитията. Имаме най-хубавите специалисти по света и те работят по този въпрос 24 часа дневно, 7 дни в седмицата ", написа Тръмп в Twitter.
Съединените щати изпращат специалисти от здравния си отдел, Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC), в Китай за битка с ковид, сподели по–рано икономическият консултант на президента на САЩ пред кореспонденти.
Същевременно, италианският здравен министър Роберто Сперанца предложи привикване на незабавна среща на министрите на опазването на здравето от Европейски Съюз, с цел да се разиска разпространяването на ковид в Европа.
" Ситуацията е доста сериозна, не би трябвало да се подценява. Трябва да бъдем доста деликатни, само че не би трябвало да провокираме суматоха. Предложих да се свика незабавна среща на европейските министри. Говорим за девет случая (на коронавирусна зараза – бел. ред.), в цяла Европа, няма да провокираме суматоха ", сподели Сперанца в известно телевизионно предаване в италианската държавна телевизия РАИ.
Сперанца акцентира, че италианските управляващи, без да чакат специфични указания от СЗО, " са сложили допустимо най-високото равнище на опасност за публичното здраве и ще се опитат да запазят този корав и сериозен метод, като заобикалят суматохата ". Той похвали напъните на Китай за преодоляване на епидемията, зародила в страната. Според него, " Китай прави всичко допустимо и има обилни резултати, с цел да реши казуса с ковид ".
Според последните данни, броят на случаите на инфектирани с новия вирус в Китай е достигнал 7 700, а 170 души са умряли.
И стопански резултати
Управителят на Федералния запас Джером Пауъл пък видя в ковид нови въпросителни към световните стопански вероятности. " Въпреки че неотдавна някои опасения понижиха и има признаци, че световният напредък може да се стабилизира, несигурността по отношение на вероятностите остава, в това число тези, подбудени от новия ковид ”, съобщи Пауъл.
Пример за заплахата е решението на Гугъл да не празнува Китайската нова година. Говорител на Гугъл изясни, че по този начин компанията следва инструкциите на китайското държавно управление. Служителите на Гугъл, които напущат Китай, както и чиновниците, чиито родственици неотдавна са пристигнали от Китай, са длъжни да работят от у дома в карантинен интервал от 14 дни.
В допълнение към закритите четири офиса в континентален Китай, компанията затваря и офисите си в Хонконг и Тайван.
Преди това Apple и Фейсбук ограничиха командировките на чиновниците си до Китай. Американските авиолинии United и American започнаха да анулират постоянни полети до Китай заради неналичието на клиенти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР